Tyypillinen peliriippuvaisen ilta - Velkavanki

Tyypillinen peliriippuvaisen ilta

Tyypillinen peliriippuvaisen ilta

peliriippuvuus

Tapahtumat sijoittuvat talveen 2015

Se on palkkapäivä. Selaan palkkalaskelmaani ja katson, että ulosotto on vienyt palkastani 549,44 euroa ja minulle maksetaan tilille 1098 euroa. Mikäpä siinä, se on normaalia arkeani nykyään.

Normaalisti maksan aina ensimmäisenä vuokran. Se on ollut tapa aina kun olen omillani asunut. Se vie tällä hetkellä hiukan alle puolet palkastani jonka saan tililleni. Ajatus harmittaa, että ulosotto vie tällä hetkellä palkastani enemmän kuin minun asuntoni vuokra on.

Mietin, että mitä kaikkea tuolla rahallakin voisi saada ja haaveilen tulevaisuudesta jolloin ulosotto ei vie enää tuota rahaa. Ei auta, syy on omani eikä se harmittelemalla muuksi muutu.

Tilin vähäinen saldo ahdistaa minua ja ja mietin, että mitä jos pelaisin peliautomaatteja. Mitä jos tänään olisi se päivä kun minulla olisi onnea ja voittaisin suuren summan rahaa? Voisin maksaa sillä kaikki velat pois. Onko minulla mitään hävittävää?

10€ x12

Talletan 10 euroa. Se menee nopeasti. En voittanut mitään. Laitetaan uudestaan 10 euroa. Ehkä tällä kertaa voitan. Peli kestää pidempää ja voitot käyvät lähellä, mutta eivät osu kohdalleen. Laitetaan vielä 10 euroa koska onhan se todennäköistä, että kun en kahdella ensimmäisellä kerralla voittanut niin nyt sen on osuttava kohdalleen.

Lasken kokoajan jäljellä jäävästä tilin saldosta, että paljon minulla on päivää kohden rahaa käytettävissä. Mitä nopeammin olen hävinnyt taas 10 euroa, sitä nopeammin talletan uudestaan 10 euroa. Kuin huomaamatta se vähältä kuulostava 10 euroa on talletettu nyt kaksitoista kertaa ja olen menettänyt 120 euroa.

Minun piti pelata vain 10 euroa. Nyt minun tilin saldoni näyttää 180 euroa ja lasken, että se tekee noin 6,20 euroa päivää kohden. Muistan, että en ole tankannut autoani jolla kuljen töihin. Siihen menee 50 euroa. Seuraavaksi muistan, että sähkölaskuhan tuli muutama päivä sitten ja eräpäivä on kahden viikon päästä. Seuraava palkkapäivä on kuukauden päästä.

Itseinho alkaa kasvaa. Ahdistaa. Kuinka vitun tyhmä ihminen voi olla? Vihaan itseäni enemmän kuin mitään muuta. En pysty keskittymään mihinkään. Kello on 21 ja tekisi mieli mennä nukkumaan. En halua puhua kenenkään kanssa. En jaksa vastata kavereideni viesteihin.

Mietin, että loppuuko tämä paska ikinä? Samalla tiedän, että olen itse aiheuttanut kaiken ja se tekee asiasta vielä vaikeampaa. Menen lopulta nukkumaan ja herään aamulla.

Avaan silmät ja ensimmäinen asia jonka näen mielessäni heräämisen jälkeen on tilini saldo ja sen jälkeen ajatus siitä että mokasin eilen todella pahasti.

Hyvää huomenta.

Tapahtumat sijoittuvat talveen 2015

Leave a Reply