Maksuhäiriömerkinnän kesto lyhenee 2 vuoteen, mutta... - Velkavanki

Maksuhäiriömerkinnän kesto lyhenee 2 vuoteen, mutta…

Maksuhäiriömerkinnän kesto lyhenee 2 vuoteen, mutta…

Helsingin Sanomien toimittaja Elli-Alina Hiilamo julkaisi artikkelin koskien uutta hallitusohjelmaa ja sieltä löytyviä suunnitelmia velkaantumisen kitkemiseksi.

Positiivista on se, että artikkelista löytyi maininta jossa puhutaan maksuhäiriömerkinnän keston lyhentämisestä kahteen vuoteen. Vielä ei kannata kuitenkaan hyppiä riemusta, sillä nopeaa apua ei ole luvassa.

Hallituksen on määrä tehdä uudistuksia positiivisen luottorekisterin luomisen yhteydessä ja tämä tulee viemään vuosia aikaa.

Alapuolella on suora lainaus artikkelista:

Positiivinen luottorekisteri tarkoittaa sitä, että tiedot suomalaisten kaikista luotoista – myös niistä, jotka ovat hyvässä hoidossa – kootaan yhteen tietokantaan. Näin luotonantajalla olisi maksuhäiriömerkintää laajempi käsitys siitä, miten hyvin luotonhakija voi maksunsa suorittaa.

Uuden positiivisen luottorekisterin saaminen käyttöön tulee kuitenkin viemään useita vuosia. Ensin on päätettävä, miten rekisteri rakennetaan. Oikeusministeriön selvityksessä ehdotettiin, että se luotaisiin verohallinnon yhteyteen

Suomessa byrokraattiset rattaat pyörähtelevät tunnetusti maltillisissa liikkeillä, mutta hienoa on se, että asia vihdoin otetaan vakavasti.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä

Leave a Reply