Saako kansanedustajalla olla maksuhäiriömerkintä? - Velkavanki

Lisää luottotiedottomia eduskuntaan!

Lisää luottotiedottomia eduskuntaan!

eduskunta

”Tämä tuli minulle yllätyksenä”, kommentoi SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen ulosotossa olevia velkojaan. Vai tuliko sittenkään? Hätävalheet ovat usein osa velallisen arkea.

Lukiessani artikkelia tunsin lyhyen ajan sisällä sympatiaa ja mielihyvää. Sympatiaa sen vuoksi, että tiedän miltä tuntuu kun on salaillut jotain tiettyä asiaa ja yhtäkkiä se onkin paljastunut tai edes lähellä paljastua.

Mielihyvää puolestaan sen vuoksi, että ulosottoasiat ovat olleet median taholta esillä voimakkaasti viime päivinä. Meillä on kansanedustajia jotka ovat epäonnistuneet raha-asioissa.

Stereotypia menee vähitellen rikki, kun Suomen asioista päättävillä henkilöillä on taustaa ulostosta ja maksuvaikeuksista. Totta kai on varmaan ollut aiemminkin, mutta niistä ei ole puhuttu julkisesti.

Viimeinen asia josta olen uutisoinnissa tyytyväinen: meillä on potentiaalisia kansanedustajia joilla on henkilökohtaisia intressejä muuttaa luottotietolakia ja määritellä esimerkiksi maksuhäiriömerkintä poistumaan kun velka on maksettu.

Suna Kymäläiselle toivon pelkkää hyvää ja jaksamista mediapyörityksen keskellä. Yhden neuvon kuitenkin haluan antaa: puhu totta, vaikka se pahimmassa tapauksessa maksaisi paikan eduskunnassa.

Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläisellä useita tuoreita velkomustuomioita – esitti tietämätöntä jättiveloistaan: ”Tämä tuli minulle yllätyksenä”

Leave a Reply