Kokemuksia velkakierteen jälkeen - Velkavanki

Kokemuksia velkakierteen jälkeen

Kokemuksia velkakierteen jälkeen

3,5 kuukautta on vierähtänyt siitä hetkestä, kun viimeinen maksusuoritus siirtyi ulostolle ja velkasaldo pyörähti pyöreään nollaan. No, miten on mennyt?

Osaltaan avasin asiaa jo hiukan peliriippuvuuden osalta, joka lähti hetkellisesti väärille raiteille ja tein päätöksen että lopetan pelaamisen kokonaan. Tuo päätös on pitänyt yllättävän kivuttomasti.

Muistan yksittäisiä tapauksia kun olen miettinyt, että voisi mennä pelaamaan casinolle, mutta heti sen jälkeen olen muistanut lopettamispäätöksen. Ihminen toimii paljon tottumusten ja tapojen mukaan ja kun niitä asioita pystyy muuttamaan, pystyy myös kehittymään.

Yleisellä tasolla rahankäyttöni on esimerkiksi kauppareissuilla ollut hiukan vapaampaa. Pidän edelleen (tottumuksesta, heh) ajatusmallia että käytän päivässä maksimissaan rahaa 10-15 euroa pl. suuremmat hankinnat. Toimiva systeemi, vaikka näin ”tiukalle” rajalle ei varsinaista tarvetta olekkaan.

Olenko onnellisempi? Sanoisin, että rennompi ja vapautuneempi. Onnellisuutta on ylipäänsä vaikea mitata. Rahalla sitä harvoin saa muutenkaan.

Yhden selkeän havainnon olen kuitenkin tehnyt. Huolien määrä on usein vakio, mutta asiat ja mittasuhteet muuttuvat. Huomaan, että silloin kun velat olivat isoin huoli elämässäni, en keskittynyt muihin murheisiin niin paljon koska velat veivät kaiken energian muulta.

On tärkeää muistaa, että sinä voit itse määritellä mieltä ärsyttävien asioiden mittasuhteet. Oma mieli ja ajatukset on usein isoimpia hidastavia tekijöitä vastoinkäymisiä kohdatessa ja sen kanssa kannattaa tehdä töitä.

Leave a Reply