Ulosotto astuu kyselemättä elämääni - Velkavanki

Ulosotto astuu kyselemättä elämääni

Ulosotto astuu kyselemättä elämääni

Tapahtumat sijoittuvat 2014 kevät-kesään.

Puhelin soi. Se on tuntematon numero. En ole aikoihin uskaltanut vastata tuntemattomiin numeroihin. Syy on se, että soittaja on järjestään aina perintäyhtiön edustaja. Ahdistaa valtavasti kun kokoajan joku on muistuttamassa veloista. Tosin ei minulla ole ollut moneen kuukauteen yhtä päivää jolloin olisin voinut olla miettimättä niitä.

Sama numero yrittää soittaa uudelleen. Mietin, että onpas sinnikäs tapaus. Vai voiko se olla joku muu? Onkohan vanhemmilleni sattunut jotain? Soittoääni lakkaa soimasta, mutta muutaman minuutin kuluttua tekstiviesti piippaa.

”Hei, soittaisitko minulle takaisin. Asia selviää puhelimitse. Terveisin, Haastemies xxx xxxxx”. ”Voi helvetti”, ajattelen. Haluaako se tyhjentää asuntoni niin kuin televisiossa on näytetty? Lähteekö minulta asunto alta? Hätäännyn asiasta enkä uskalla soittaa takaisin. Yritän paeta asiaa tekemättä asialle mitään.

Seuraavana päivänä olen kotona. Haastemies ei ole soittanut minulle tänään ollenkaan. Ovikellon soitto rikkoo hiljaisuuden. En uskalla avata ovea. Mies koputtaa myöskin oveen. Hän ei selkeästi ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Postiluukusta putoaa lappu johon on käsin kirjoitettu ”Kyse on tiedoksiannosta. Asia selviää puhelimitse, Terveisin haastemies xxx xxxxx”.

Tajuan, että eihän tässä muukaan auta. Kokoan itseäni tunnin ajan ja rohkean soittamaan haastemiehelle. Edes maksuhäiriömerkinnästä kertominen pomolle ei jännittänyt näin paljoa. Jälleen olen uuden asian äärellä.

Esittelen itseni särkyvällä äänellä. Haastemies kertoo, että kyseessä on tiedoksianto velasta joka on tullut käräjäoikeuteen. Minulla on pari viikkoa aikaa maksaa velka pois ja välttää ulosottotoimenpiteet. Tämän jälkeen hän varmistaa vielä minun osoitetiedot ja pyytää kertomaan henkilötunnuksen loppuosan. Haastemies kiittää ja toivottaa hyvät päivänjatkot.

Siinäkö se oli? Ilmeisesti. Mietin samalla että tätäkö asiaa pakoilin viimeiseen asti? Hän oli asiallinen ja hyvin tilannetajuinen ammattilainen joka teki vain työnsä hienotunteisesti tiedostaen että asia ei ole mukava, mutta se on vain hoidettava.

Samaan aikaan tiedän, että en pysty maksamaan kahdessa viikossa kyseistä summaa. Mitähän seuraavaksi tapahtuu?

Tapahtumat sijoittuvat 2013 kevät-kesään.

Leave a Reply