Veloista syntyi painajainen - Velkavanki

Veloista syntyi painajainen

Veloista syntyi painajainen

Tapahtumat sijoittuvat alkuvuoteen 2013.

Itsesyyllistäminen ja pettymys kalvoivat mieltäni pitkään, mutta niin kliseistä kuin se onkin; aika parantaa haavat. Katse kohti parempaa huomista, vaikka sellaista ei ollutkaan näköpiirissä.

Tuntui kuin minulla olisi jokin leima otsassa joka näkyisi kaikille. Epäonnistuja. Kun luin netistä maksuhäiriömerkinnän vaikutuksista normaaliin arkeen, tuntui kuin minut olisi suljettu normaalien ihmisten ulkopuolelle.

Ajattelin, että eihän muilla ole maksuhäiriömerkintöjä kuin alkoholisteilla ja huumeiden käyttäjillä. Olen nyt osa yhteiskunnan pohjasakkaa.

En kuitenkaan halunnut vajota liiaksi synkkiin ajatuksiin. Olen kuitenkin aina ollut ihminen joka ajattelee asioista aina hyviä puolia. Minulla on vuokra-asunto, puhelinliittymä, kotivakuutus. Kun pidän niistä kiinni, niin en tule tarvitsemaan luottotietoja lähiaikoina mihinkään.

Yritin rauhoittaa tilannetta, mutta rauhallisuus loppuu nopeasti kun tulen töistä kotiin. Eteisen lattialla odottaa useampi perintäyhtiön kirje. Sellaisia perintäyhtiöitä joilta en ole kirjeitä aiemmin saanutkaan vielä. Minulle valkenee, että on olemassa vielä lisää velkoja joita en ollut aiemmin ottanut huomioon.

Lisää velkaa. En saa mistään ylimääräistä rahaa. Siinä ovat ainoat ajatukseni jotka pyörivät mielessäni. Tuntuu, että jokaisen kulman takana odottaa uusi potku päähän.

Seuraavana yönä uni ei meinaa tulla. Velka-asiat pyörivät yhtä voimakkaammin mielessäni. Nukahdan, mutta herään muutaman tunnin kuluttua painajaiseen. Näin unta, että läheiseni saivat tietää veloistani. Toivon, että koko velkakierre olisi vain pelkkää pahaa unta, mutta valitettavasti edes alitajunta ei anna minulle enää rauhaa.

Leave a Reply