Pysy ajantasalla kuinka paljon olet velkaa ja kenelle - Velkavanki

Pysy ajantasalla kuinka paljon olet velkaa ja kenelle

Pysy ajantasalla kuinka paljon olet velkaa ja kenelle

Tapahtumat sijoittuvat 2012 loppuvuoteen

Muuttotavarat on saatu purettua uuteen asuntoon. Tuntuu tilapäisesti vapauttavalta karistaa edellisen kaupungin muistot pölyt taakse ja kääntää uusi sivu uudessa ympäristössä. Mutta vain tilapäisesti. Sisällä oleva ahdistus ei helpota siitä huolimatta. 

Isäni oli auttamassa muutossa. Hän on auttanut aina kun poika on ollut hädässä. Taustalla oleva hätä on tosin tällä hetkellä niin suuri että en tohdi pyytää apua velkaongelmissa. En halua tuottaa isälle pettymystä tai huolta siitä että olen mokannut. Olen aina halunnut että vanhempani voivat olla minusta ylpeitä. 

Nyt ylpeyteen ei ole mitään syytä. Jälkikäteen olen miettinyt, että olisi vain pitänyt pystyä pyytämään apua. Kaikki ongelmat olisivat olleet jo aikaa sitten takana päin.  

Velkakierre on edennyt siihen pisteeseen, että en edes jaksa avata postinkantajan tuomia perintäkirjeitä. Niitä vain tuntuu tulevan joka päivä ja ajattelen että ehkä on vain helpompi että en näe niitä summia. En edes pystyisi maksamaan niitä, niin miksi avaisin niitä? Olisi kannattanut, mutta hädässä ihminen tekee usein vielä tyhmempiä ratkaisuja. 

Mitä jos ottaisin niin ison lainan, että voisin maksaa kaikki velkani pois samalla kertaa? Ajatus kuulostaa hyvältä ja toimivalta. Joissain tilanteessa se voi ollakin sitä. Minun kompastuskiveni oli siinä, että en minä tiennyt enää kuinka paljon minulla on velkaa. 

Vertaislaina – tavallaan hyvä idea

Löysin sattumalta Googlen kautta tietoa vertaislainoista. Niiden idea on siinä, että yksityiset sijoittajat voivat laittaa tietyn summan sinulle lainaksi ja niistä koostuu kokonainen lainasumma. Tein hakemuksen jossa ilmoitin, että tarvitsen 5000 euroa lainaa. Sivustolta pystyi seuraamaan tilannetta kun uusia lainaajia ilmottautui mukaan. 

5000 euroa sijoittajista täyttyi nopeasti ja sain kyseisen summan tililleni. Maksuaika oli 48 kuukautta ja tuohon minun piti sitoutua. Sen jälkeen aloin avaamaan kirjeitä ja maksamaan perintäyhtiöiden laskuja ja lainoja takaisin. Tuntui hetkellisesti erittäin hyvältä, vaikka todellisuudessa minulla oli vain enemmän lainaa. 

Sitten todellisuus iski kasvoilleni. 5000 euroa ei tulisi millään riittämään kattamaan kaikkia velkoja joita minulla oli. Mietin, että ei v*ttu. Miten lainasumma voi olla noin iso? Pienestä purosta oli tullut jättimäinen joki. Viimeistään tässä vaiheessa havahduin, että jos aiemmin kuvittelin olevani syvällä kuopassa, niin nyt mennään jo kovaa vauhtia kuilun pohjalle.

Leave a Reply