Pitäisikö minun mennä terapiaan?

Pitäisikö minun mennä terapiaan?

Velkakierteen aikana olen usein pysähtynyt miettimään että kun olen selvinnyt velkakierteestä, haluan tuoda itsestäni parhaimman version esiin. Virheistä oppineena, mutta vahvempana ja viisaampana.

2010-luvun aikana minun mieleni on varmasti järkkynyt useaan otteeseen. On käyty pohjalla ja aloitettu nousu hitaasti takaisin ylös. Olen pohtinut, että onko velkakierteestä voinut jäädä jotain lukkoja mieleeni joihin terapia voisi olla paras apu.

Mitä tapahtuu sitten kun olen saanut kaikki velat maksettua? Saanko automaattisesti asialta mielenrauhan vai tulevatko asiat kummittelemaan jollain tavalla elämässäni jatkossa? Pystynkö hallitsemaan rahankäyttöni paremmin kun minulla onkin yhtäkkiä huomattavasti enemmän rahaa käytössä?

Nämä ovat sellasia asioita jotka tavallaan pelottavat myös minua. En halua antaa pelolle valtaa ja siksi olen miettinyt terapiaa vaihtoehtona valmistautua uudenlaiseen elämään ja tulevaisuuteen.

Kuulun siihen sukupolveen joka ei ajattele, että täytyy olla jollain tavalla hullu jos käy terapiassa. Se on vanhakantaista ajattelua joista ihmiset ovat onneksi alkaneet päästämään pikkuhiljaa irti. Ennakkoluuloja toki löytyy paljon ja niitä haluisin itsekin olla murtamassa. 

Paljon kysymyksiä, mutta ainakin toistaiseksi vielä vähän vastauksia.

Jos jollain lukijalla on kokemuksia terapiasta liittyen velkaongelmiin, otan mielelläni kaikki kokemukset vastaan. Kommentoi alapuolelle tai lähetä minulle sähköpostia täältä

Leave a Reply