Itsetuhoiset ajatukset

Itsetuhoiset ajatukset

Kun mikään ei onnistu, mistään ei tule mitään ja koet että epäonnistumista seuraa aina uusi epäonnistuminen.

Yhdessä laulussa lauletaan ”En halunnut olla sun surulapsi, vaan aikuisena sun vertainen”. Niin minä ajatuksissani mietin sanovani vanhemmilleni, vaikka he eivät tiedäkään että minkälaisen polun olen viimeiseinä vuosina tallannut.

Kaikki kuitenkin toivovat, että vanhemmat voisivat olla ylpeitä lapsistaan. Minä olen aina ollut ylpeä siitä, kuinka hyvän kasvatuksen olen vanhemmiltani saanut. Tunsin, että olin pettänyt heidän luottamuksen.

Pahimmilla hetkillä kun olin pelannut kaikki rahani uhkapeleihin ja tiedostin että minulla on iso summa velkaa enkä tiennyt tai nähnyt asiassa mitään ulospääsyä. Silloin satunnaisesti mietin että mitä jos vain hyppäisin talon katolta ja kaikki loppuisi.

En koskaan suunnitellut asioita, ne kävivät vain satunnaisesti pahimmilla ja synkimmillä hetkillä mielessäni. Pyrin aina palauttamaan mieleni takaisin normaaleihin ajatuksiin miettimällä miltä se tuntuisi minun vanhemmistani, isovanhemmistani tai sisaruksista jos päättäisin päiväni.

En voisi tehdä sitä heille. Olen puhunut aiemmin taipumuksesta ajatella muita enemmän kuin itseäni. Olen kutsunut sitä lahjaksi ja kiroukseksi. Tässä asiassa se on ollut minulle lahja.

Yksi tapahtumasarja on jäänyt erityisesti mieleen itselleni. Ajoin autoa valtatiellä ja yhtäkkiä tunsin kuinka menetin hetkeksi kontrollin itseeni. Vastaan tuli autoja ja rekkoja ja tuntui että jos en nyt pysäytä autoa niin en tiedä mitä tapahtuu. Ajaisinko kohta vastaantulevien kaistalle?

Pysähdyin hetkeksi tien viereen. Vedin syvään henkeä, laskin mielessäni kymmenen. Mietin jo että nytkö psyykkinen rasite on ylittänyt jonkun tietyn rajan josta toipuminen tulisi kestämään pidempään?

En tiedä tarkalleen mitä tuossa tilanteessa tapahtui, mutta muutaman minuutin kuluttua tunsin että sain hallinnan itseeni takaisin ja jatkoin matkaa normaalisti määränpäähän. Päivä jatkui tästä normaalisti eteenpäin.

Kokemus oli erikoinen, pysäyttävä ja samaan aikaan pelottava. En ole sen jälkeen kokenut mitään vastaavaa missään tilanteessa.

Ihmisen mieli on joskus ihmeellinen.

Leave a Reply