Ero

Ero

Tapahtumat sijoittuvat alkukesään 2012.

Meidän pitää puhua. Tuosta lauseesta on harvoin seurannut mitään hyvää. Tilanne tuli minulle täytenä yllätyksenä enkä ollut osannut aavistaa että mitään yhtä radikaalia olisi luvassa. Silloin en  tunnistanut omaa pahoinvointiani ja minkälainen vaikutus sillä oli ollut meidän suhteellemme.

En viihtynyt enää sosiaalisissa tilanteissa. En halunnut viettää aikaa ulkona johtuen osittain myös huonosta rahatilanteestani. En pystynyt tosin kertomaan sitä kenellekään, koska häpesin asiaa niin paljon. Tyttöystäväni oli enemmän aktiivisempaa sorttia ja hän tykkäsi käydä paljon vapaa-ajalla ulkona ja tehdä asioita. Minusta oli tullut täysin päinvastainen.

Jälkikäteen olen ymmärtänyt että ajoin itse suhteemme loppuun ja olin laiminlyönyt tyttöystäväni täysin. Toki taustalla oli myös muita asioita jotka olisivat todennäköisesti tulleet suhteen päätökseen ajan saatossa joka tapauksessa, mutta vallitseva tilanne toi tilanteen eteen nopeammin.

Se on totta, että tietyllä tavalla meillä oli täysin erilaisia haaveita. Erilaiset elämäntilanteet ja eriävät suunnitelmat siitä, missä olemme tulevaisuudessa. En tosin kyennyt näkemään näitä tilanteita silloin, vaan olen pystynyt järkeilemään asioita ajan kanssa jälkikäteen.

Se, että olin jo alkavan velkakierteen vuoksi rikki valmiiksi, tyttöystävästä eroaminen vei minua entistä syvemmälle kuiluun. Koin syyllisyyttä suhteen päättymisestä ja minun oli vaikeaa päästä erosta yli. Lopullinen ylitse pääseminen tapahtui vasta vuosia suhteen päättymisen jälkeen. Se on tuonut mukanaan myös sen että emme käytännössä ole kyseisen ihmisen kanssa minkäänlaisissa väleissä tällä hetkellä. 

Se on hinta, jonka jouduin maksamaan siitä, että en osannut käsitellä asioita tai pyytää apua. Hyviä ihmisiä ei ole koskaan elämässä liikaa ja minä menetin yhden niistä oman jääräpäisyyteni vuoksi. 

Eroamisesta kipuilu ei tuonut mitään hyvää käynnissä olevaan velkakierteeseen. Ensimmäistä kertaa minulle tuli olo, että aivan sama kuinka paljon minulla on velkaa koska en kuitenkaan pysty maksamaan niitä pois. En ajatellut, että ne tulisivat eteeni jossain vaiheessa väistämättä. Yritin paikata eroahdistusta pitämällä hauskaa ja hauskanpitohan vaatii aina rahaa. Lisäraha tarkoitti tietysti uutta lainaa ja sitä myöten velan lisääntymistä.

Leave a Reply